Higiénia és tisztaság

Tisztítás, takarítás, fertőtlenítés és egyéb szolgáltatások

Tisztítás és fertőtlenítés a mellékhelyiségben

2019. április 20. 23:04 - Hasznosan

Penész eltávolítása

tiszta higienia furdoszobaA baktériumokon és mikrobákon kívül gombák, penész is megtelepedhet a fürdőszobában, mely eltávolítása csak erős fertőtlenítő szer segítségével lehetséges. A nedves és meleg levegőjű zuhanykabin ideális élettér ezeknek a kártékony élősködőknek. A gombák igazi veszélye a levegőben szálló spórákban rejlik, mely káros lehet az ottlakók számára. Az allergiás reakciókért is túlnyomó részt a penész a felelős.

A penész ellen a legjobb védekezési mód a megfelelő szellőztetés, a légcsere biztosítása. Ha már megjelent a gomba, akkor a klór-dioxid oldat segítségével is próbálkozhatunk megszabadulni tőle.

Tervezéssel a gombatelepek ellen

A fürdőszobák tisztaságát, tisztán tartását és higiéniáját a tervezés és a kivitelezés is meghatározhatja. A jól szellőztethető és világos helyiségben kezelhető mértékű a páratartalom, a napfény UV-sugarai segítségével pedig fertőtleníthetünk is.

A fertőtlenítő és tisztító berendezések nem csak az ivóvíz kezelésére alkalmasak, hanem a helyiség levegőjének optimalizálására is használhatjuk őket. A tervezés során a berendezéseket az alapján választják ki, hogy mekkora a helyiség légtere, mekkora páramennyiséget kell kezelni.

A higiéniafeltételei

A fürdőszobai higiénia megteremtése rendkívül nehéz és problémás. Gyakori beavatkozásokat és többféle szer alkalmazását feltételezi. A fertőtlenítő szerek közül a klór-dioxid azért rendkívül előnyös választás, mert rendkívül széles körben alkalmazható, emellett már kis koncentrációban is elpusztítja a legtöbb ártalmas baktériumot.

A fertőtlenítés hatékonyságát a burkolattípusa és minősége is befolyásolja. A nem porózus felületű anyagokon a baktériumok nehezebben telepednek meg, a szerek jobbak és hatékonyabbak. A csempefelületek tisztítása könnyen és gyorsan elvégezhető, azonban a rosszul elkészített fugák már fertőzésveszélyt jelenthetnek.

A légtér higiéniáját leginkább szellőztetéssel biztosíthatjuk, a fertőtlenítő pára alkalmazása csak súlyos fertőzést követően indokolt.

A padló súrolására alkalmazzuk a legerősebb koncentrációjú szert, a falak és egyéb használati tárgyak fertőtlenítése enyhébb oldattal is lehetséges.

Gyors tisztítás és szakszerű fertőtlenítés klór-dioxiddal a mellékhelyiségben. További érdekes és izgalmas témákat ajánlunk olvasni: fertőtlenítés otthon, tisztítás a lakásban, klór-dioxid szer, ivóvíz kezelés, fertőtlenítő szer alkalmazása, fürdőszoba tisztán tartása.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://higienia.blog.hu/api/trackback/id/tr9014777412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása